Procesul de la Nurnberg Mărește

Procesul de la Nurnberg

9789737363008

Autor(i): Joe J. Heydecker, Johannes Leeb
Editura: Orizonturi
Colectia: Secretele istoriei
Anul aparitiei: 2015

Nr. pagini: 259 pagini

More details

14.28 lei

 • Vol 2

  Procesul, început la 20 noiembrie 1945, a evidenţiat toate ororile nazismului comise de la cucerirea puterii de către Hitler până la prăbuşirea celui de al III-lea Reich. Punerea sub acu­zare a lui Hitler şi a regimului său îi readuc în prim-plan pe cei care, timp de 12 ani, au făcut lumea să tremure.

  În cuprins, au fost utilizate nu numai răspunsurile la intero­gatoriile din cadrul procesului, ci şi mărturisirile celor ce i-au cunoscut pe criminalii de război între anii 1933 şi 1945.

  Un capitol deosebit de interesant este consacrat ipotezei în care Hitler ar fi câştigat războiul. Cum ar fi trebuit să arate lumea, în concepţia naziştilor? Era vorba de noua ordine în Europa, Imperiul germanic mondial, Centrul lumii Walhalla şi soarta pe care o hărăziseră unor popoare.

  După încheierea audierilor s-a trecut la faza de concluzii şi pro­nunţare a sentinţelor. Ce reacţii au avut acuzaţii la primirea lor?

  Autorii prezintă în detaliu cum s-a ajuns la hotărârile din pro­ces şi cum au fost puse în executare prin spânzurare sau inter­nare în închisoarea Spandau.

  Procesul de la Nürnberg, cel mai mare cunoscut vreodată, rămâne în istorie ca prima punere în aplicare a unor jurisdicţii penale care, apoi, au fost preluate de tribunalele internaţionale.

  O carte extrem de valoroasă, devenită clasică, despre pedep­sirea celor ce au creat cea mai tulburătoare și neverosimilă pe­rioadă din câte a cunoscut omenirea de-a lungul existenței sale.

  Recenzii

  Scrieţi o recenzie

  Procesul de la Nurnberg

  Procesul de la Nurnberg

  Autor(i): Joe J. Heydecker, Johannes Leeb
  Editura: Orizonturi
  Colectia: Secretele istoriei
  Anul aparitiei: 2015

  Nr. pagini: 259 pagini

  Scrieţi o recenzie

  Preturile contin TVA. Fotografia afisata are caracter orientativ si poate contine si alte produse sau accesorii ce nu sunt incluse in pretul standard al produsului. Specificatiile fiecarui produs sunt informative, in conformitate cu datele transmise de catre producatorii sau distribuitorii autorizati; ele pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Aceleasi conditii se aplica si pretului produsului. Nuantele unui produs pot fi diferite fata de cele reale si in functie de calitatea culorilor redate de monitorul dumneavoastra. Toate promotiile prezente pe www.baaria.com sunt valabile in limita stocului disponibil.Daca un produs are un discount afisat,vizibil pe site, acestui produs nu i se mai aplica o alta promotie. Echipa Baaria face toate eforturile pentru a elimina orice erori.Fiecare produs beneficiază de garanţia specifică dată de către producător sau distribuitorul autorizat în România.Toate marcile apartin detinatorilor legali.

  7 alte produse în aceeași categorie: