Procesul de la Nurnberg Mărește

Procesul de la Nurnberg

9789737362995

Autor(i): Joe J. Heydecker, Johannes Leeb
Editura: Orizonturi
Colectia: Secretele istoriei
Anul aparitiei: 2015

Nr. pagini: 337 pagini

More details

14.28 lei

 • La 20 noiembrie 1945 a început La Nürnberg procesul inten­tat de puterile Aliate împotriva a 24 dintre principalii conducători naziști ai celui de-al III-lea Reich. Dezbaterile au durat 218 zile, încheindu-se la 1 octombrie 1946, când a avut loc audierea finală.

  Pentru a realiza această carte autorii JOE HEYDECKER și JOHANNES LEEB au parcurs mii de kilometri în căutarea unor martori, acuzatori și avocați, dar principala sursă de documentare a constituit-o interogatoriile și declarațiile acuzaților, confruntați cu faptele lor.

  Necesitatea apariției acestei lucrări a fost dictată de două dezi­derate:

  ln relevarea ororilor celui de-al II-lea Război Mondial: 72 milioane de morți dintre care 47 de milioane din rândul populației civi­le, incluzând 20 milioane de morți produse de foamete și boli cauzate de război, iar costurile de 1 bilion de dolari au făcut ca acesta să fie mai scump decât toate războaiele din istorie la un loc.

  l obligația de a dezvălui generațiilor născute după război adevă­rul despre această catastrofală încleștare la nivel planetar.

  Cartea debutează cu un capitol extrem de interesant dedicat capturării criminalilor de război ce au umplut boxa acuzaților în cadrul celui mai mare proces din istoria omenirii.

  De asemenea, este prezentată o trecere în revistă a nazismului în Germania, de la cucerirea puterii de către Hitler, până la ataca­rea Rusiei.

  În acest volum apar și cele 3 capitole cenzurate în prima ediție românească din 1983: „Toastul lui Stalin. Winston Churchill protestează“; „Stalin și canibalii“ și „Nomina odiosa“.

  O carte cutremurătoare despre fapte pe care umanitatea nu le-a mai cunoscut de-a lungul existenței sale.

  Recenzii

  Scrieţi o recenzie

  Procesul de la Nurnberg

  Procesul de la Nurnberg

  Autor(i): Joe J. Heydecker, Johannes Leeb
  Editura: Orizonturi
  Colectia: Secretele istoriei
  Anul aparitiei: 2015

  Nr. pagini: 337 pagini

  Scrieţi o recenzie

  Preturile contin TVA. Fotografia afisata are caracter orientativ si poate contine si alte produse sau accesorii ce nu sunt incluse in pretul standard al produsului. Specificatiile fiecarui produs sunt informative, in conformitate cu datele transmise de catre producatorii sau distribuitorii autorizati; ele pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Aceleasi conditii se aplica si pretului produsului. Nuantele unui produs pot fi diferite fata de cele reale si in functie de calitatea culorilor redate de monitorul dumneavoastra. Toate promotiile prezente pe www.baaria.com sunt valabile in limita stocului disponibil.Daca un produs are un discount afisat,vizibil pe site, acestui produs nu i se mai aplica o alta promotie. Echipa Baaria face toate eforturile pentru a elimina orice erori.Fiecare produs beneficiază de garanţia specifică dată de către producător sau distribuitorul autorizat în România.Toate marcile apartin detinatorilor legali.

  7 alte produse în aceeași categorie: