Razboiul secret al lui Stalin Mărește

Razboiul secret al lui Stalin

9789737362940

Autor(i): Bogustaw WOLOSZANSKI
Editura: Orizonturi
Colectia: Secretele istoriei
Anul aparitiei: 2015

Nr. pagini: 320 pagini

More details

11.42 lei

 • Perioada stalinistă a rămas acoperită de cele mai mari se­crete din istoria Uniunii Sovietice şi a Europei. Deciziile erau lu­ate în temutul cabinet de la Kremlin, în lipsa vreunui stenograf. Timp de multe decenii după moartea dictatorului, martorilor le mai era frică să vorbească, iar arhivele continuau să rămână închise pentru cercetători.

  Dar, după destrămarea U.R.S.S., multe documente au putut fi consultate, iar o serie de apropiaţi ai lui Stalin şi-au publicat memoriile. Aşa s-a reuşit, după aproape o jumătate de secol, să poată fi reconstituit şirul evenimentelor petrecute la Moscova la sfârşitul anilor ’30 şi începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

  Această carte reliefează politica secretă, crudă şi vicleană, practicată de Stalin care, speculând conflictele şi neînţelegerile dintre puterile europene, a încercat să facă din ţara sa liderul de necontestat al Europei. Din nefericire pentru el, a subestimat forţa lui Hitler şi a armatei sale.

  La începutul atacului împotriva sovieticilor, când nemţii au cucerit întinse teritorii cu o viteză fără precedent, mulţi din tabăra lui Stalin au considerat că o continuare a războiului ar fi fost lipsită de sens, impunându-se o altă soluţie. Documentele vorbesc de un complot organizat la Kremlin pentru înlăturarea lui Stalin şi iniţierea de negocieri secrete cu Hitler.

  Cum a ieşit dictatorul din această situaţie?

  Un răspuns complet, documentat vă va oferi, desigur, cartea de faţă, extrem de interesantă şi tulburătoare.

  Dimensiuni carte:  235 x 165 cm

  Recenzii

  Scrieţi o recenzie

  Razboiul secret al lui Stalin

  Razboiul secret al lui Stalin

  Autor(i): Bogustaw WOLOSZANSKI
  Editura: Orizonturi
  Colectia: Secretele istoriei
  Anul aparitiei: 2015

  Nr. pagini: 320 pagini

  Scrieţi o recenzie

  Preturile contin TVA. Fotografia afisata are caracter orientativ si poate contine si alte produse sau accesorii ce nu sunt incluse in pretul standard al produsului. Specificatiile fiecarui produs sunt informative, in conformitate cu datele transmise de catre producatorii sau distribuitorii autorizati; ele pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Aceleasi conditii se aplica si pretului produsului. Nuantele unui produs pot fi diferite fata de cele reale si in functie de calitatea culorilor redate de monitorul dumneavoastra. Toate promotiile prezente pe www.baaria.com sunt valabile in limita stocului disponibil.Daca un produs are un discount afisat,vizibil pe site, acestui produs nu i se mai aplica o alta promotie. Echipa Baaria face toate eforturile pentru a elimina orice erori.Fiecare produs beneficiază de garanţia specifică dată de către producător sau distribuitorul autorizat în România.Toate marcile apartin detinatorilor legali.

  7 alte produse în aceeași categorie: