Termeni si conditii

 Site-ul www.baaria.com functioneaza conform prevederilor legale ale Statului Roman.

Orice incalcare a regulilor si conditiilor acestui site, orice tentativa de acces neautorizat sau orice incercare de frauda vor fi raportate autoritatilor.

Orice conflict aparut intre site-ul Baaria si clientii sai se va incerca a fi solutionat pe cale amiabila prin intelegerea celor doua parti, in caz contrar se vor adresa instantelor  romane competente.

 

Datele personale si confidentialitatea lor

Datele obtinute de la clienti nu vor fi folosite de catre Baaria sau furnizorii sai decat in scopul declarat al acestui site:facturarea,  livrarea produselor/serviciilor comandate,confirmarea comenzilor, eventualele promotii, buletine informative, facilitarea comunicarii cu clientii sai, informarea acestora cu privire la functionarea site-ului, numai cu acordul prealabil al utilizatorului site-ului.

Baaria poate colecta informatii care nu va pot identifica,in scopuri statistice cu respectarea prevederilor legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Baaria nu va transmite prin vanzare sau inchiriere catre terte parti informatii referitoare la datele personale ale clientilor sai .

Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de e-mail sau  si-a creat un cont pe acest site poate opta pentru stergerea totala sau partiala a acestora.Totodata orice client care este de acord cu termenii si conditiile acestui site si care plaseaza o comanda pe acest site este de acord implicit cu furnizarea datelor cerute prin formularul de comanda.

www.baaria.com nu promoveaza spam-ul.

Baaria va transmite informatiile confidentiale autoritatilor statului daca: sunt cerute printr-o dispozitie legala, previn o infractiune sau protejeaza siguranta nationala, protejeaza siguranta individului sau siguranta publica.

Vanzator :baaria sau partenerii acesteia

 Cumparator : persoana fizica sau persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

 Client : persoana fizica / persoana juridica care are sau obtine acces la continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre baaria sau in baza unui acord de utilizare existent intre baaria si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui cont.

 Utilizator : orice persoana fizica/juridica inregistrata pe  site-ul www.baaria.com, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.

 Cont: sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in site (comenzi, facturi fiscale, garantii bunuri, etc.).

 Favorite: sectiune din Cont care permite Cumparatorului / Utilizatorului sa isi creeze liste.

Comanda: un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

 Bunuri si Servicii : orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a contractului incheiat.

 Contract : reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

 

 Raspunderea si drepturi rezervate

Echipa Baaria nu-si asuma nicio responsabilitate si nu poate fi facuta vinovata de niciun prejudiciu rezultat in urma accesarii informatiilor prezentate pe site sau din incapacitatea de folosire a informatiilor.

Folosirea necorespunzatoare a produsele achizitionate prin intermediul site-ului nu ne face responsabili.Toate informatiile prezentate au scop informativ si nu se pot substitui sfaturilor si prescriptiilor medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat.Nu folositi informatiile prezentate in site in scopul diagnosticarii sau tratarii ,diagnosticarii sau vindecarii oricaror probleme de sanatate.Va rugam sa cititi cu atentie instructiunile de utilizare!

Magazinul online respecta garantia legala privind conformitatea produselor,  garantiile comerciale neafectand garantia legala privind conformitatea produselor.

Daca culoarea  unui produs nu corespunde asteptarilor dumneavoastra, retineti ca nuantele produselor pot fi diferite fata de cele reale si datorita calitatii culorilor redate de monitorul dumneavoastra.

Majoritatea pozelor de pe site-ul Baaria sunt supuse drepturilor de autor conform legii nr.8/1996.

Hainele si accesoriile  prezentate pe site sunt in general serii limitate sau de tip outlet.

Discount-urile din cupoane nu se aplica acelor produse care au deja afisat un pret redus.

 

Conditii si modalitati de exercitare a dreptului de denuntare unilaterala:

 DREPTUL DE RETRAGERE

Pentru cumpărăturile online cu livrare prin curier:

Va informam ca aveti dreptul de a beneficia de o  perioadă de 14 zile calendaristice de la primirea coletului pentru a ne informa cu privire la retragerea din contract și returna bunurile, fără a preciza motivele  de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) şi la art. 14 din OUG nr.34/2014, adică să achitați: costurile suplimentare în cazul în care ați ales în mod explicit un alt tip de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de catre noi;costurile directe legate de returnarea produselor;sunteti responsabil si pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, folosind de exemplu o scrisoare trimisa prin posta, fax sau e-mail. In acest scop, puteti folosi formularul de returnare trimis in colet sau modelul de returnare existent in contul de client.Daca folositi aceasta ultima optiune, va vom transmite fara intarziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.

Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, inclusiv costurile livrarii, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca ati ales alta modalitate de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract.Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.Putem insa amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.

Expediati-ne produsele primite pe adresa mentionata in site , fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Produsul trebuie returnat în aceeași stare în care a fost livrat: în ambalajul original cu toate accesoriile, documentația completa, cu etichetele intacte,fara urme de lovituri ,socuri mecanice sau de orice urme de folosinta, purtare sau spalare si fara mirosuri specifice de parfum sau detergent.Aceasta enumerare nu este limitativa.Contravaloarea produselor deteriorate în timpul transportului ca urmare a ambalării necorespunzătoare în cazul unei returnări de produs sunt suportate de către dvs.

In situatia in care coletul primit de catre dumneavoastra contine alte produse decat cele comandate de dumneavoastra veti fi obligat sa le returnati, iar cheltuielile privind returnarea produselor vor fi suportate de catre S.C. Baaria S.R.L.

Sunt exceptate  de la retragere produsele prevazute si enumerate in art 16. OUG nr34/2014.

Astfel de produse carora nu le este aplicabil dreptul de retragere sunt produsele care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid sau produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator, produsele care au fost executate dupa specificatiile consumatorului, ziarele sau periodicele care nu au fost livrate in baza unui abonament. De asemenea, furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca livrarea a inceput cu acordul expres al consumatorului.

In cazul in care pretul produsului a fost introdus gresit/nu a fost actualizat sau unele caracteristici ale produsului au fost introduse gresit in bazele noastre de date sau au fost afisate gresit, iar livrarea nu a fost efectuata, Baaria isi aloca dreptul de a anula comanda.

Ne rezervam dreptul de a nu onora acele comenzi care nu prezinta suficienta seriozitate sau nu se incadreaza in pragul minim de 30 de ron.Nu suntem obligati sa acordam niciun fel de explicatii in acest sens si nici sa anuntam decizia noastra.Nu vom mai expedia colete si presta servicii persoanelor care nu si-au indeplinit obligatiile de orice natura(ex: nu si-au ridicat coletul anterior).

Daca oricare din clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida,indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

Odata cu lansarea comenzii si cumpararea produsului/produselor, clientul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, acestea avand valoare de contract valabil incheiat.

Garantia legala de conformitate

Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător şi consumator, luându-se în considerare natura produselor şi scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilită nu poate depăşi 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul, după caz, a adus la cunoştinţa vânzătorului lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul vânzătorului ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare
Răspunderea vânzătorului privind garanţia legală de conformitate, potrivit prevederilor art. 9-14,legea 449/2003 modificata,privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.
Timpul de nefuncţionare din cauza lipsei de conformitate apărute în cadrul termenului de garanţie prelungeşte termenul de garanţie legală de conformitate şi cel al garanţiei comerciale şi curge, după caz, din momentul la care a fost adusă la cunoştinţa vânzătorului lipsa de conformitate a produsului sau din momentul prezentării produsului la vânzător/unitatea service până la aducerea produsului în stare de utilizare normală şi, respectiv, al notificării în scris în vederea ridicării produsului sau predării efective a produsului către consumator.
 Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie care curge de la data preschimbării produsului.
Produsele de folosinţă îndelungată defectate în termenul de garanţie legală de conformitate, atunci când nu pot fi reparate sau când durata cumulată de nefuncţionare din cauza deficienţelor apărute în termenul de garanţie legală de conformitate depăşeşte 10% din durata acestui termen, la cererea consumatorului, vor fi înlocuite de vânzător sau acesta va restitui consumatorului contravaloarea produsului respectiv.
 Termenul de garanţie curge de la data intrării bunului respectiv în posesia consumatorului, inclusiv pentru bunurile noi de folosinţă îndelungată, obţinute prin tragere la sorţi la tombole, câştigate la concursuri şi similare sau acordate cu reducere de preţ ori gratuit de către operatorii economici.
 garanţia comercială - orice angajament asumat de vânzător faţă de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a preţului plătit de consumator, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, în cazul în care acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă
 garanţia legală de conformitate - protecţia juridică a consumatorului rezultată prin efectul legii în raport cu lipsa de conformitate, reprezentând obligaţia legală a vânzătorului faţă de consumator ca, fără solicitarea unor costuri suplimentare, să aducă produsul la conformitate, incluzând restituirea preţului plătit de consumator, repararea sau înlocuirea produsului, dacă acesta nu corespunde condiţiilor enunţate în declaraţiile referitoare la garanţie sau în publicitatea aferentă.
În cazul lipsei conformităţii, consumatorul are dreptul să i se aducă produsele la conformitate, fără plată, prin reparare sau înlocuire, în funcţie de opţiunea consumatorului, conform art. 11, din legea 449/2003 modificata sau să beneficieze de reducerea corespunzătoare a preţului ori de rezoluţiunea contractului privind acele produse, în condiţiile art. 13 şi 14,legea 449/2003 modificata.
Consumatorul poate solicita o reducere corespunzătoare a preţului sau rezoluţiunea contractului în oricare dintre următoarele cazuri:
- dacă nu beneficiază nici de repararea, nici de înlocuirea produsului;
- dacă vânzătorul nu a luat măsura reparatorie într-o perioadă de timp rezonabilă;
- dacă vânzătorul nu a luat măsura reparatorie, conform art. 11 alin. (4), fără inconveniente semnificative pentru consumator.
 Consumatorul nu este îndreptăţit să solicite rezoluţiunea contractului, dacă lipsa conformităţii este minoră.
O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune vânzătorului costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:
- valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate;
- importanţa lipsei de conformitate;
- dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.
 O măsură reparatorie va fi considerată ca imposibilă dacă vânzătorul nu are un produs identic pentru înlocuire.

 

  ACORD PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

În temeiul Regulamentului Uniunii Europene nr. 679/2016, prezentul acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal se oferă de către dumneavoastră operatorului S.C. BAARIA S.R.L., cu sediul în Mun. Slatina, Str. Pitești, nr. 213, Cam. 2, Jud. Olt, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J28/790/2006,  CUI 19163181.

În temeiul art. 6 alin. 1 lit. a din Regulametul U.E. nr. 679/2016 , prin prezentul, vă exprimați acordul în deplină cunoștință cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în scop de marketing, respectiv în scopul  vânzării-cumpărării de produse de pe site-ul web aparținând operatorului, respectiv www.baaria.com si newsletter.

În scopul menționat, operatorul prelucrează următoarele date cu caracter personal: numele și prenumele, adresa, adresa poștei electronice, numărul de telefon.

Datele cu caracter personal ale cumpărătorului vor fi prelucrate pe o perioadă strict necesară scopului pentru care au fost colectate.

Operatorul se obligă să nu ofere fără acordul cumpărătorului datele personale, cu excepția transmiterii acestor date persoanelor care efectuează transportul, transmitere cu care cumpărătorul este în mod expres de acord.

Oferirea prezentului acord este liberă, benevolă, neviciată, în deplină cunoștință de cauză.

Persoana ale cărei date cu caracter personal sunt prelucrate are dreptul de a-și retrage acordul în orice moment, de a solicita ștergerea, modificarea sau completarea datelor cu carater personal prelucrate și de asemenea, are dreptul de a avea acces și a fi informată cu privire la acele date care sunt prelucrate, în conformitate cu dispozițiile Regulamentului UE nr. 679/2016.

În cazul în care o persoană considera că drepturile cu privire la protecția datelor cu caracter personal prelucrate de operator au fost încălcate, se poate adresa autorității competente în materie, respectiv Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

 

Politica de rezolvare a reclamatiilor

Are ca obiectiv principal pastrarea satisfactiei clientilor in cazul primirii unor eventuale reclamatii sau plangeri, facute fie in scris, fie verbal.

In acest scop personalul Baaria va furniza , prin e-mail sau telefonic, un raspuns la toate reclamatiile si plangerile primite, in cel mai scurt timp posibil.

Reclamatia reprezinta exprimarea in scris sau verbal a unei insatisfactii sau nemultumiri a clientului fata de calitatea produselor si a serviciilor furnizate de catre site-ul Baaria.

Consideram ca reclamatiile nu constituie aspecte negative generatoare de conflicte, ci feed-back-uri utile si necesare imbunatatirii relatiei client-site.

Va garantam tratarea cu respect si seriozitate a fiecarui client, rezolvarea in mod obiectiv, profesional, echitabil si impartial a fiecarei reclamatii, indiferent de obiectul acesteia.

O reclamatie se va considera rezolvata atunci cand s-a reusit gasirea unei solutii optime pentru solutionarea acesteia.Sistemul de management al reclamatiilor va respecta dreptul la confidentialitatea clientilor stabilit mai sus.

Aceasta sectiune „Termeni si Conditii” este aplicabila si colaboratorilor acestui site.