Ceai GALBENELE DACIA PLANT 50G Mărește

Ceai GALBENELE DACIA PLANT 50G

6421930401127

3.86 lei

 • Ceai GALBENELE DACIA PLANT 50G

  GĂLBENELE
  (Calendula officinalis)

  Gălbenelele fac parte din familia Asteraceae, fiind o plantă erbacee, anuală, cu inflorescenţe terminale de culoare galben-portocaliu. Originară din Asia şi Europa de Sud, a fost introdusă în medicina tradiţională în secolul al XII-lea, în Europa Centrală şi zona mediteraneeană. Creşte pe lângă ziduri, clădiri sau pe câmpii, în grădini, pe marginea drumurilor sau a gardurilor. Se mai numeşte filimică, crăiţe, calce, căldăruşă, fetişcă, floare galbenă, flori oşeneşti, gălbenare, roşioară, ruginele, ruşuliţe, salomie, silinii, stâncuţă, etc.

  COMPOZIŢIE CHIMICĂ:
  saponozide (calendulozidele A-H), flavonoide (patuletină şi patulitrină), alcooli tritepenici (α şi β-amirenol, taraxasterol, calenduladiol, arnidiol), acizi triterpenici (ursolic şi oleanolic), steroli (sitosterol, stigmasterol), carotenoide (α şi β-caroten, licopină, luteină, violaxantină), cumarine (umbeliferonă, esculetol), compuşi poliinici (acid calendulic), acizi polifenolici (cafeic, clorogenic, vanilic, siringic), poliholozide, taninuri, substanţe amare, etc.

  Actiuni

  INTERN:
  cicatrizant, antiinflamator, antispastic, coleretic, hipolipemiant, emenagog, antibacterian, antimicotic, antiviral, antitumoral, antitrichomonazic, calmează durerile menstruale.
  EXTERN:
  cicatrizant, antiinflamator, antiseptic, antibacterian, antimicotic, antitricomonazic.

  Indicatii

  INTERN:
  se utilizează ca adjuvant în: gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal, dischinezii biliare, colecistită, enterocolită, dismenoree.
  EXTERN:
  se utilizează ca adjuvant în: plăgi, arsuri, eczeme, ulcer varicos, ulceraţii tegumentare, eritem fesier, hemoroizi, degerături, acnee, înţepături de insecte, afecţiuni ale cavităţii bucale şi faringelui, micoze, leucoree, infecţii cu Trichomonas vaginalis.

  Administrare

  INTERN:
  -pulberea – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă de pulbere de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15min., după care se înghite cu apă.
  -maceratul la rece – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 căni cu macerat pe zi, cu 30min. înainte de mese.
  -infuzia – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă clocotită, se menţine timp de 15min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese.
  EXTERN:
  -în arsuri, ulcer varicos şi ulceraţii tegumentare se fac spălături sau badijonări locale, realizate cu macerat sau cu infuzie de plantă;
  -în afecţiuni ale cavităţii bucale şi faringelui se fac spălături bucale sau gargară cu macerat sau cu infuzie de plantă;
  -în leucoree şi în infecţii cu Trichomonas vaginalis se fac spălături vaginale cu macerat sau cu infuzie de plantă;
  -în plăgi, eczeme, eritem fesier, hemoroizi, degerături, acnee, micoze şi înţepături de insecte se administrează sub formă de comprese cu macerat sau cu infuzie de plantă, sau cataplasme aplicate local, care se obţin astfel: 1-2 linguri cu pulbere fin măcinată se amestecă cu apă caldă astfel încât să formeze o pastă care să poată fi aplicată extern. Deasupra se aplică un pansament care să poată menţine cataplasma la locul afectat minim 3 ore.

  Contraindicatii

  Sarcină, alăptare, alergie la gălbenele.

  Precautii

  SUPRADOZARE:
  În caz de supradozare pot apărea efecte sedative şi hepatotoxicitate.

  Recenzii

  Scrieţi o recenzie

  Ceai GALBENELE DACIA PLANT 50G

  Ceai GALBENELE DACIA PLANT 50G

  Scrieţi o recenzie

  Preturile contin TVA. Fotografia afisata are caracter orientativ si poate contine si alte produse sau accesorii ce nu sunt incluse in pretul standard al produsului. Specificatiile fiecarui produs sunt informative, in conformitate cu datele transmise de catre producatorii sau distribuitorii autorizati; ele pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Aceleasi conditii se aplica si pretului produsului. Nuantele unui produs pot fi diferite fata de cele reale si in functie de calitatea culorilor redate de monitorul dumneavoastra. Toate promotiile prezente pe www.baaria.com sunt valabile in limita stocului disponibil.Daca un produs are un discount afisat,vizibil pe site, acestui produs nu i se mai aplica o alta promotie. Echipa Baaria face toate eforturile pentru a elimina orice erori.Fiecare produs beneficiază de garanţia specifică dată de către producător sau distribuitorul autorizat în România.Toate marcile apartin detinatorilor legali.