Reduceri! Tinctura de Valeriana DACIA PLANT 50ml Mărește

Tinctura de Valeriana DACIA PLANT 50ml

6421930200515

9.74 lei

181.61 lei per L

 • Valoarea reducerilor

  Cantitate Preț Ați economisit
  2 9.35 lei Până la 0.78 lei
  3 9.25 lei Până la 1.46 lei
  Tinctura de Valeriana DACIA PLANT 50ml.

  Valeriana face parte din familia Valerianaceae, fiind o plantă cunoscută încă din antichitate. Grecii şi romanii o foloseau ca sedativ şi anxiolitic, iar Hypocrate utiliza planta ca remediu împotriva insomniei. Denumirea ştiinţifică a plantei ''Valeriana'' provine din verbul latin ''valere'' care înseamnă ''a fi sănătos''. În medicina populară românească, valeriana este considerată plantă magică deoarece alungă demonii, ielele şi toate spiritele rele, motiv pentru care se utilizează în stări de rătăcire a minţii, posesie demoniacă sau halucinaţii. În medicina ayurvedică se foloseşte pentru tratarea isteriei şi a nevrozelor. Se mai numeşte odolean, năvalnic, iarba-mâţului, iarba-pisicii, etc.
  Contine
  ulei volatil (alcătuit din α-pinen, limonen, camfen, valerianol, valerenal, valeranonă), valepotriaţi (valtrat, izovaltrat, acevaltrat, didrovaltrat), alcaloizi de tip actinidinic (actinidină, valerianină, α-metil-pirilcetonă), flavonoide, acizi organici (cafeic, clorogenic, valerianic şi izovalerianic), taninuri, steroli, enzime, etc.
  Actiuni
  sedativ asupra sistemului nervos central şi asupra inimii, anxiolitic, antidepresiv, tranchilizant, timoleptic, spasmolitic de tip papaverinic, anticonvulsivant, narcotic, hipotensiv, antipiretic, anestezic local.
  Indicatii

  se utilizează ca adjuvant în: tensiune nervoasă, insomnii, depresii, anxietate, tulburări emoţionale, tulburări afective, atacuri de panică, nevroze, ticuri nervoase, convulsii febrile, epilepsie, contracţii spasmodice nervoase, afecţiuni cardiovasculare care apar pe fond nervos (aritmii, ischemie şi nevroze cardiace, angină pectorală, hipertensiune arterială), gastrite hiperacide şi ulcer gastric care apar pe fond de stress, spasme gastro-intestinale, colici hepato-biliare, ciclu menstrual dureros, tulburări de menopauză, tremurături de diverse etiologii, crize astmatice, tuse convulsivă, febră intermitentă.
  Contraindicatii
  sarcină, alăptare, alergie la valeriană.
  Precautii

  Utilizarea excesivă a tincturii de valeriană poate produce scăderea capacităţii de concentrare şi lentoare mentală.
  Mod de administrare
  Se ia, de regulă, câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

  Recenzii

  Scrieţi o recenzie

  Tinctura de Valeriana DACIA PLANT 50ml

  Tinctura de Valeriana DACIA PLANT 50ml

  Scrieţi o recenzie

  Preturile contin TVA. Fotografia afisata are caracter orientativ si poate contine si alte produse sau accesorii ce nu sunt incluse in pretul standard al produsului. Specificatiile fiecarui produs sunt informative, in conformitate cu datele transmise de catre producatorii sau distribuitorii autorizati; ele pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Aceleasi conditii se aplica si pretului produsului. Nuantele unui produs pot fi diferite fata de cele reale si in functie de calitatea culorilor redate de monitorul dumneavoastra. Toate promotiile prezente pe www.baaria.com sunt valabile in limita stocului disponibil.Daca un produs are un discount afisat,vizibil pe site, acestui produs nu i se mai aplica o alta promotie. Echipa Baaria face toate eforturile pentru a elimina orice erori.Fiecare produs beneficiază de garanţia specifică dată de către producător sau distribuitorul autorizat în România.Toate marcile apartin detinatorilor legali.

  19 alte produse în aceeași categorie:

  Tincturi si tonice din plante