Reduceri! Tinctura de Ardei-Iute DACIA PLANT 50 ml Mărește

Tinctura de Ardei-Iute DACIA PLANT 50 ml

6421930200058

Extract hidroalcoolic 100% natural.

More details

9.74 lei

193.41 lei per L

 • Valoarea reducerilor

  Cantitate Preț Ați economisit
  2 9.35 lei Până la 0.78 lei
  3 9.25 lei Până la 1.46 lei

  Tinctura de Ardei-Iute DACIA PLANT 50 ml

  Ardeiul iute face parte din familia Solanaceae, fiind o plantă originară din zonele tropicale ale Americii de Sud, unde se cultivă de mii de ani. În Europa a fost adus deabia în secolul al XVI-lea, mai întâi în Spania, culturile urmând apoi să se extindă şi în alte ţări. În România, planta a fost introdusă în cultură în secolul al XIX-lea. Ardeiul iute este o plantă care creşte în formă de tufă. Fructul are forma alungită, culoarea variind de la diverse nuanţe de verde, atunci când este necopt, până la galben, portocaliu sau roşu, în funcţie de soi, la maturitate. Se mai numeşte ardei roşu, ardei lung, boia, chipăruş, chiper iute, paprică, piper roşu, poprică, popivnic, etc.


  Ingrediente:

  Alcool etilic (65% vol.), apa purificata, ardei iute (Capsicum annuum) fructe (10%)

  Actiuni


  INTERN:
  stimulent digestiv, creşte secreţiile gastrice, creşte pofta de mâncare, antiseptic, antioxidant, intensifică circulaţia sangvină (produce un efect de încălzire la persoanele cu circulaţie periferică deficitară).

  EXTERN:
  revulsiv, antiinflamator, analgezic, hipertermiant, favorizează creşterea părului.

  Indicatii


  INTERN:
  se utilizează ca adjuvant: anorexie, gastrită hipoacidă, digestie lentă, gripă, răceală, alcoolism.

  EXTERN:
  se utilizează ca adjuvant în: dureri reumatice şi articulare, nevralgii, dureri musculare, degerături, căderea părului, alopecie.

  Contraindicatii


  gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal, hipertensiune arterială, febră, sarcină, alăptare, alergie la ardei iute.


  Precautii
  A se evita utilizarea topică la pacienţii cu leziuni cutanate. A se evita contactul cu ochii.

  REACŢII ADVERSE:


  La administrarea internă poate apare hiperaciditate gastrică. La administrarea externă pot apare senzaţie de arsură, roşeaţă sau iritare la nivelul pielii şi mucoaselor.

  Observatii


  Înainte de administrare este necesar să se realizeze testul de alergie la tinctura de ardei iute, care constă în aplicarea direct pe piele, în zona anterioară a antebraţului a unei cantităţi mici de tinctură diluată (obţinută prin adăugarea unei linguriţe de tinctură la 100ml de apă). Dacă apar mâncărimi intense şi pete roşii în afara zonei aplicate, înseamnă că sunteţi alergic la produs şi nu trebuie să folosiţi acest tratament (nici în uz intern şi nici extern).

  Mod de administrare

  INTERN:
  În anorexie şi gastrită hipoacidă se administrează câte ½ linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, înainte de masă;
  În caz de digestie lentă se administrează câte 3-5 linguriţe de tinctură diluată (obţinută prin adăugarea unei linguriţe de tinctură în 100ml de apă) de 3 ori pe zi, în timpul mesei;
  În gripă şi răceală se administrează câte ½ linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, după masă.
  Pentru eliminarea alcoolismului se administrează câte ½ linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar), de 5-6 ori pe zi (atunci când apare dorinţa de a consuma alcool), asociat cu tinctura de pedicuţă şi comprimate sau ceai de sunătoare (administrate de 4 ori pe zi), în cure de 6-8 săptămâni.

  EXTERN:
  În dureri reumatice şi articulare, nevralgii, dureri musculare şi degerături se aplică local sub formă de comprese cu tinctură în zona afectată, pe care în prealabil s-a aplicat un strat de cremă protectoare (cremă de gălbenele). Compresele se menţin timp de 10-20min. în funcţie de sensibilitatea pielii.
  În alopecie se fricţionează pielea capului cu tinctură de ardei iute, de 2 ori pe săptămână.
  Contra căderii părului, se fricţionează pielea capului cu soluţia diluată, care se obţine prin adăugarea unei linguriţe de tinctură la 100ml de apă (jumătate de pahar).

  Recenzii

  Scrieţi o recenzie

  Tinctura de Ardei-Iute DACIA PLANT 50 ml

  Tinctura de Ardei-Iute DACIA PLANT 50 ml

  Extract hidroalcoolic 100% natural.

  Scrieţi o recenzie

  Preturile contin TVA. Fotografia afisata are caracter orientativ si poate contine si alte produse sau accesorii ce nu sunt incluse in pretul standard al produsului. Specificatiile fiecarui produs sunt informative, in conformitate cu datele transmise de catre producatorii sau distribuitorii autorizati; ele pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Aceleasi conditii se aplica si pretului produsului. Nuantele unui produs pot fi diferite fata de cele reale si in functie de calitatea culorilor redate de monitorul dumneavoastra. Toate promotiile prezente pe www.baaria.com sunt valabile in limita stocului disponibil.Daca un produs are un discount afisat,vizibil pe site, acestui produs nu i se mai aplica o alta promotie. Echipa Baaria face toate eforturile pentru a elimina orice erori.Fiecare produs beneficiază de garanţia specifică dată de către producător sau distribuitorul autorizat în România.Toate marcile apartin detinatorilor legali.

  19 alte produse în aceeași categorie:

  Tincturi si tonice din plante