Exract hidroalcoolic Mesteacan DACIA PLANT 50ml Mărește

Extract hidroalcoolic Mesteacan DACIA PLANT 50ml

6421930200263

9.24 lei

This product is no longer in stock

 • Extract hidroalcoolic Mesteacan DACIA PLANT 50ml

  Descriere:

  Mesteacănul face parte din familia Betulaceae, fiind un arbore foios, heliofil, cu trunchiul subţire, acoperit de o scoarţă albă, care are o longevitate de aproximativ 100 de ani. Creşte în regiunile de deal şi de munte, ajungând până la altitudini de 1550 m, fiind întâlnit pe coastele însorite şi în rariştile de pădure. Răspândit în Europa şi nord-estul Asiei, mesteacănul este un copac rezistent atât la gerurile puternice cât şi la arşiţa de vară. În Roma antică era un simbol al puterii şi autorităţii. În medicina tradiţională se utilizează pentru acţiunea diuretică. Se mai numeşte mastacân, mesteacăn alb sau mestecan.

  Compozitie:

  Saponozide triterpenice de tip lupeolic (betulinol, acid betulinic, acid platanic, aldehidă betulinică, betulinat de metil), taninuri, flavone (hiperozidă şi glicozide ale quercetolului, kaempferolului şi miricetinei), heterozide ale linaloolului (betulalbozidele A şi B), ulei volatil (alcătuit din α-copaen, germacren-D, δ-cadinen, α şi β-betulinol, α şi β-cariofilen, salicilat de metil), acizi fenolici (cafeic şi clorogenic), heterozide fenolice (monotropitozidă şi betulozidă), steroli, acizi graşi (linoleic şi linolenic), vitamina C, oligoelemente (Na, K, Cu, Ca, Mn, Fe), etc.

  Actiuni:

  • Intern: diuretic (cu eliminare de acid uric), antilitiazic (dizolvă calculii urinari), antibacterian, diaforetic, febrifug, hipocolesterolemiant, antiinflamator.
  • Extern: antiinflamator, antiseptic, tonic capilar, stimulează creşterea părului.

  Indicatii:

  • Intern: se utilizează ca adjuvant în: edeme, litiază urinară, gută, infecţii urinare (cistite şi nefrite cronice), hipercolesterolemie, stări febrile, reumatism, artrite.
  • Extern: se utilizează ca adjuvant în: mătreaţă şi căderea părului.

  Administrare:

  Adulti si tineri peste 15 ani: cate o lingurita de tinctura diluata in 100 ml de apa, de 3-4 ori pe zi, inainte de mese

  Copii 7-14 ani: cate 10-30 picaturi de tinctura diluate in 100 ml apa, de 3 ori pe zi, inainte de mese.

  Extern: se fricţionează pielea capului cu tinctură de 2-3 ori pe săptămână.

  Contraindicatii:

  Sarcină, alergie la mesteacăn.

  Precautii:

  În doze mari (peste 300ml de tinctură) mesteacănul este toxic, producând tulburări digestive (dureri violente abdominale, inflamaţii intestinale, anorexie).

  Recenzii

  Scrieţi o recenzie

  Extract hidroalcoolic Mesteacan DACIA PLANT 50ml

  Extract hidroalcoolic Mesteacan DACIA PLANT 50ml

  Scrieţi o recenzie

  Preturile contin TVA. Fotografia afisata are caracter orientativ si poate contine si alte produse sau accesorii ce nu sunt incluse in pretul standard al produsului. Specificatiile fiecarui produs sunt informative, in conformitate cu datele transmise de catre producatorii sau distribuitorii autorizati; ele pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala. Aceleasi conditii se aplica si pretului produsului. Nuantele unui produs pot fi diferite fata de cele reale si in functie de calitatea culorilor redate de monitorul dumneavoastra. Toate promotiile prezente pe www.baaria.com sunt valabile in limita stocului disponibil.Daca un produs are un discount afisat,vizibil pe site, acestui produs nu i se mai aplica o alta promotie. Echipa Baaria face toate eforturile pentru a elimina orice erori.Fiecare produs beneficiază de garanţia specifică dată de către producător sau distribuitorul autorizat în România.Toate marcile apartin detinatorilor legali.

  19 alte produse în aceeași categorie:

  Tincturi si tonice din plante